Verse koffiekoeken zonder naar de bakker te moeten gaan!
Zoals ik in een eerdere post al schreef: wat is er lekkerder dan een verse koffiekoek op zondagochtend? Handgemaakt deeg, de koek nog een beetje warm van de oven, zoete vanillepudding... Heerlijk! Het enige wat me altijd in de weg stond, was dat we die koffiekoeken moesten gaan halen bij de bakker. Op zondagochtend is er namelijk, naast die verse koffiekoek, niets beters dan lekker luieren in je pyama. Rustig wakker worden, een extra koffietje aan de ontbijttafel, gewoon een beetje rondhangen en genieten van een 'niets moet, alles mag'-ochtend. Dus werden het meestal geen koffiekoeken op zondag, want niemand had zin om in de kleren te springen en de buitenwereld te trotseren. Tot ik op een keer het recept van Jeroen Meus zag voor lange rozijnenkoeken, een vrij eenvoudig recept dat me best wel haalbaar leek. Dus besloot ik ervoor te gaan: zelf koffiekoeken maken voor een heerlijke zondagochtend! Ik begin er altijd op zaterdagavond aan, zodat op zondagochtend de koeken no