Mmmmmmadeleines!

Madeleintjes zijn hier thuis een zeer gegeerde lekkernij. Vorig jaar in Frankrijk ontdekten we de verse variant, en sindsdien wordt er hier erg naar gehunkerd 😉

Het werd dus tijd om eens een poging te wagen deze zachte, zoete lekkernijtjes zelf te maken. Voor eindejaar koos ik als cadeautje een madeleinevorm, en ik ging aan de slag. Ook dit keer kon ik rekenen op een easy peasy receptje van Roger Van Damme. Het is echt failproof, het enige waar je op moet letten is dat je de vormpjes niet te vol doet. Anders heb je al snel een cake-overstroming!

Hier gaan we dan, topreceptje voor eenvoudige maar superlekkere madeleines!

INGREDIËNTEN
(voor 12 grote of 18 kleinere madeleines)

100 g bloem
100 g kristalsuiker
100 g boter
4 g bakpoeder
2 eieren
sap van 1/4 limoen

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Smelt de boter op een zacht vuur of in de microgolfoven. 
Laat wat afkoelen.

Meng de bloem, de suiker en het bakpoeder in een ruime kom.
Klop de 2 eitjes eronder.

Voeg de gesmolten boter en het limoensap toe en klop goed door.

Vet je bakplaat in en bebloem.

Doe het mengsel in een spuitzak en vul de vormpjes voor ongeveer 3/4.

Zet in de warme oven en bak zo'n 8 à 10 minuten.

Geniet.


Ik maakte ook een variant met chocolade. Je kan de vormpjes half om half vullen, of ook gewoon chocolade madeleines maken. Voor de chocolade madeleines voeg je zo'n 2 eetlepels cacao toe aan de bloem en een beetje gesmolten chocolade aan het beslag.

Je kan met madeleines alle kanten uit, wees dus gewoon creatief en ga aan de bak!

SMAKELIJK!

Reacties

Populaire posts