Ontbijtwafeltjes voor een lazy sunday

Op zondagochtend genieten we al eens graag van een speciaal ontbijtje. Zondag is 'alles op het gemakje'-dag. Rustig opstaan, kids een tekenfilmpje kijken, mama een ontspannend badje nemen... En daar hoort dus ook lekker lang aan tafel zitten bij. Niks zo gezellig als iedereen rond de tafel en de tijd kunnen nemen om ervan te genieten!

Aangezien ik vanochtend al om 6 uur in het ijle lag te staren, besloot ik van de nood een deugd te maken en ging ik op zoek naar een lekker en snel receptje voor het ontbijt.

Ik kwam uit bij de ontbijtwafels van Lian Van Rens (Cakeje van Eigen Deeg). Ze zijn lekker, snel en eenvoudig te maken. En ze waren in een oogwenk verdwenen, dat zegt genoeg 😉

Het recept
(Voor een 20-tal wafels, 
afhankelijk van je ijzer)

2 eieren
85 g boter (zacht)
375 ml melk
250 g bloem
3 tl bakpoeder
2 el (vanille)suiker
Snuifje zout

Splits de eieren. Klop het eiwit stijf en bewaar even in de koelkast.

Klop de eigelen schuimig in een beslagkom. Voeg boter en melk toe en klop goed door.

Zeef bloem, bakpoeder, suiker en zout en voeg toe aan het mengsel. Klop opnieuw.

Verwarm je wafelijzer en vet eventueel wat in met bakspray.

Vouw de eiwitten onder je beslag.

Bak de wafels. Ik nam anderhalve ijsschep beslag per wafel. Laat enkele minuutjes bakken tot de wafels mooi goudgeel zijn.

Serveer met wat bessen, room, verse confituur of poedersuiker naar smaak.


SMAKELIJK!

Reacties

Populaire posts