Uitdaging 3: verse pasta!

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een pastamachine. Een stevige, mooie, blinkende machine van een goed merk. Ik was vastbesloten ze snel te gaan gebruiken, maar vond het toch een beetje intimiderend. Verse gnocchi had ik al eens aangedurfd, maar dat stoere staal uit de kast halen durfde ik toch niet goed.

Tot vanochtend. Ik vond dat het tijd werd om mijn cadeau eindelijk eens te gaan gebruiken. Ik schoof mijn twijfels (en de volle strijkmand) aan de kant, en begon eraan.

Aangezien we thuis met 2 grote en 2 iets minder grote mensen zijn, heb ik mijn recept gehalveerd. Ik baseerde me op het recept van Rachael Ray. Grote eters? Gewoon alles maal twee 😊

Je hebt maar twee ingrediënten nodig: 
175 g pastabloem (doppio zero)
2 eitjes

Hoop de bloem op op je werkblad en maak in het midden een kuiltje. Doe dan de eitjes erin.


Dan neem je er een vork bij en begin je van binnenuit de eitjes te mengen met de bloem.


Van zodra alles min of meer gemengd is, schraap je alles met een deegschraper bij mekaar. Kneed goed (ongeveer 8 minuutjes) tot je een samenhangend deeg hebt.



Verdeel met je deegsteker in 4 porties, en laat op een bebloemd oppervlak rusten onder een theedoek.


Neem één van de deegstukjes en duw met je hand uit tot een platte schijf. Bebloem en klop het overschot eraf.

Haal door de pastamachine op stand 1.


Dan vouw je het deeg in drie en haal je het er met de korte kant opnieuw door. Herhaal dit nog twee keer. Mocht je deeg plakken, strooi je er opnieuw een beetje bloem op. Herhaal dit met de andere deegstukjes. Het deeg dat je niet gebruikt, dek je altijd af met een theedoek!


Begin dan opnieuw met de eerste deeglap. Haal die opnieuw door de machine, maar nu op stand twee. Doe zo verder tot je op de hoogste stand zit. Wordt de deeglap te lang, snij hem dan in twee. Herhaal dit met alle stukken deeg.



Wanneer je je hand door het deeg ziet, is je deeg goed.


Dan zet je je snijstuk op de pastamachine (dit kan ook met de hand) en je haalt alle deeglapjes erdoor. Ik koos dit keer voor tagliatelle.


Je kan dan kiezen: ofwel verwerk je je pasta vers (dan kan je hem bijvoorbeeld op een rekje openhangen zodat hij niet gaat kleven), ofwel laat je hem drogen.

Aangezien ik pas vanavond de pasta ga klaarmaken, koos ik voor drogen. Je bebloemt nog wat, maakt mooie 'nestjes' en laat drogen op een theedoek. Je kan de pasta zo ook nog even bewaren in de kast (best in een open kom).


SMAKELIJK!

Reacties

Populaire posts