Bokkenpootjes? Yes we can!

Weekend, dus weer lekker veel baktijd! En hét moment voor een nieuwe uitdaging voor mezelf: bokkenpootjes!

Een echte lekkernij, en het ziet er vooral allemaal heel ingewikkeld uit. Maar moeilijk gaat ook denk ik dan, dus uitdaging aanvaard!

Ik vond een recept dat doenbaar leek bij 'Rutger Bakt'. Rutger is de winnaar van de eerste serie van 'Heel Holland Bakt', de Nederlandse tegenhanger van 'Bake Off Vlaanderen'. Het bleek dus echt best haalbaar te zijn, en ik kwam zowaar tot een smakelijk resultaat 😊

Hier gaan we dan met het recept van Rutger:

Ingrediënten

Voor de koekjes
5 eiwitten
1/4 theelepel zout
170 g kristalsuiker
140 g amandelmeel
60 g poedersuiker
35 g bloem
60 g amandelschaafsel

Voor de vulling
150 g boter (op kamertemperatuur)
40 g poedersuiker
150 g verse banketbakkersroom
1 1/2 eetlepel likeur naar keuze (optioneel, bijv. koffie- of amandellikeur - ik gebruikte gewoon wat koffie)

Afwerking
150 g pure chocoladecallets (getempereerd)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe het eiwit met het zout in een kom en klop op. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe. Klop door tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. 

Meng in een andere kom het amandelmeel, de poedersuiker en de patentbloem. Spatel dit mengsel beetje bij beetje door het opgeklopte eiwit en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden.



Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 centimeter doorsnede. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat ongeveer 60 staafjes van ongeveer 6 centimeter lang. Druk de opstaande puntjes met een natte vinger plat. 
Bestrooi de staafjes met de geschaafde amandelen en bak de koekjes 14 tot 19 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Klop de boter met de poedersuiker romig en voeg dit vervolgens geleidelijk aan de banketbakkersroom toe. Voeg als laatste eventueel de likeur toe en klop dit goed door de crème. 
Doe de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit het op de platte kanten van de helft van het aantal staafjes. Plak de andere helften erop en laat de vulling kort opstijven in de koelkast.

Doop de bokkenpootjes met beide uiteinden in de getempereerde chocolade en leg ze op bakpapier om hard te laten worden.
En dan rest er alweer niets meer dan ervan te genieten 😊


SMAKELIJK!

Reacties

Populaire posts