Van restjes en overrijpe bananen

Je kent het wel, de tros bananen die je in het weekend kocht lijkt maar niet op te geraken. Ze begonnen in de fruitmand nog met een beetje groen tussen het geel, werden mooi rijp maar nu... Je bananen zijn overrijp en zo wilt niemand ze nog eten. Weggooien dan maar? Ik denk het niet!

Je kan er een snel en lekker bananenbrood mee maken, met wat kaneel een rietsuiker erbij een crowpleaser van formaat! Of geurige bananenmuffins misschien? Bananenbrood bak ik regelmatig, dus voor de afwisseling werden het hier bananenmuffins. En aangezien er nog een restje roomkaasglazuur in de ijskast lag van de macarons (zie eerdere post), had ik de versiering in één klap voorhanden.

Ik baseerde me op het recept van The Busy Baker, eenvoudig en lekker! Met dit recept bak je twaalf muffins.

Begin met je oven voor te verwarmen op 175 °C.

Je neemt een banaan of drie en prakt ze fijn in een grote kom. Daarbij voeg je 150 g kristalsuiker en en 80 ml olie. Roer goed om. In een andere kom meng je de rest van de droge ingrediënten: 225 g bloem, een theelepel bakpoeder, een theelepel baksoda en een halve theelepel zout. Ik voegde ook wat kaneel toe voor extra smaak. Als de droge ingrediënten gemengd zijn, gooi je alles bij de bananenmassa. Meng onder mekaar.

Tip: meng niet te lang! Te veel roeren zorgt ervoor dat je platte en compacte schijfjes krijgt, in plaats van mooi gerezen en luchtige muffins.

Neem een muffinbakplaat en leg in elke holte een muffinpapiertje. Vul met een ijsschep zodat je elke muffin even groot wordt en de muffins gelijktijdig kunnen bakken.

Na ongeveer 25 minuten zijn je muffins klaar. Leg ze op een rooster en laat afkoelen. Als je zo lang kan wachten 😉

Ik versierde ze nog met een beetje lemon curd roomkaasglazuur en gedroogde banaantjes. En dan was het hier vechten om eentje te kunnen bemachtigen 😊



SMAKELIJK!

Reacties

Populaire posts