Macarons... poging 1!

Voor alles is er een eerste keer, en vandaag werd voor mij de eerste keer dat ik het aandurfde om macarons te maken...

Ik bekeek een aantal tips & tricks, waarvan ik hieronder de belangrijkste even opsom:
- Gebruik 'oude' eiwitten.
- Zeef poedersuiker en amandelmeel.
- Bewerk je beslag niet té veel, maar ook niet te weinig. Het is perfect wanneer je er met een mes doorgaat en de streep na 10 seconden verdwijnt.
- Wanneer je macarons gespoten zijn, laat je bakplaat dan een paar keer stevig op het aanrecht vallen. Zo kunnen alle luchtbelletjes eruit.
- Laat je macarons minstens een half uur drogen vooraleer je ze bakt.

Gewapend met al deze tips ging ik aan de slag met een 'foolproof' recept (ik gebruikte een recept van Emily Coates). Ik voegde een beetje vanille-extract en gele kleurstof toe aan het beslag. Voor de vulling mengde ik roomkaas met lemon curd.

En ziehier... best tevreden over mijn eerste keer!





Smakelijk!

Reacties

Populaire posts