Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!

Morgen is het weer zover: Sinterklaas komt aan in Antwerpen! 

Bij ons is dit dan de traditie: we gaan niet staan drummen aan de Schelde, maar blijven gezellig aan onze kant van het water. We nestelen ons met z'n allen in de zetel, zetten de TV aan en wachten vol spanning tot de Sint de verlossende woorden spreekt: "Er zijn dit jaar géén stoute kinderen!" 😊

Op deze speciale middag zetten we de salontafel vol Sintlekkers. En aangezien het dit jaar misschien wel de laatste keer is dat er nog iemand in de zetel écht bang afwacht of diens naam niet genoemd wordt, wou ik er iets speciaals van maken.

Daarom ging ik zelf aan het bakken. Voor de eerste keer gebruikte ik speculaasvormpjes, en met het recept van Roger Van Damme kreeg ik direct een geweldig resultaat. 

Tip: bestuif je vormpje licht met rijstebloem elke keer je er een portie deeg in doet. Op die manier glijden de koekjes er zo uit!



En om het af te maken en het hele huis vol Sinterklaasgeur te doen hangen (gezelliger wordt het niet 😉), ging ik ook nog aan de slag met verse kruidnoten. Opgelet: zeg nooit pepernoot tegen een kruidnoot, dat blijkt dus NIET hetzelfde te zijn 😊 

Het recept van Laura's Bakery bleek alweer eens top:

Voor ongeveer 80 stuks
(Ik had XL-kruidnoten, dus als je iets kleinere balletjes maakt heb je er nog meer!)

Verwarm je oven voor op 175 °C.

Meng 250 g zelfrijzend bakmeel, 125 g donkere basterdsuiker, 4 theelepels speculaaskruiden en een mespuntje zout.

Kneed er met de hand 100 g harde koude boter en 6 eetlepels melk door tot je een stevige deegbal hebt.

Neem een bakplaat en bedek met bakpapier. Draai balletjes ter grootte van een knikker (of iets groter als je reuzekruidnoten wilt) en leg op de bakplaat. 

25 minuutjes bakken in de oven (en genieten van hoe je huis zich vult met de geur) en klaar! Probeer ze nog even te laten afkoelen. Als je kan 😊



Wij zijn er klaar voor: de Sint mag komen!

SMAKELIJK!


Reacties

Populaire posts