Comfortfood nodig? Risotto it is!

Als het weer stilaan wat kouder en guurder wordt, is het weer tijd voor risotto.
Dit smaakvolle, warme en smeuige rijstgerecht tovert onmiddellijk een lach op het gezicht. En neen, laat je niets wijsmaken: risotto maken is niet moeilijk!

Enkele tips om je risotto perfect te maken:
- Kies de juiste rijst. Ik gebruik arborio, een rijstsoort met een ronde korrel die in staat is veel vocht op te nemen zonder dat hij papperig wordt.
- Gebruik 2 delen vocht voor 1 deel rijst. Je kan enkel bouillon gebruiken, maar je kan ook combineren met bijvoorbeeld witte wijn.
- Roeren is uit den boze! Je begint met het aanbakken van je sjalot, look en de rijst. Dit roer je tot de rijst glazig is. Ik voegde ook venkel toe aan deze mix. Nadien voeg je de bouillon (of een andere vloeistof) deel per deel toe en wacht tot de vloeistof is opgenomen. Maar wat je ook doet, vanaf dit moment weersta je aan de drang om te roeren 😊 Enkel wanneer het vocht is opgenomen, kan je eventueel een keer roeren. Wel belangrijk: hou de rijst goed in het oog!

Ik gebruikte 200 g rijst en ongeveer 600 ml kippenbouillon. Aan de bouillon voegde ik wat saffraandraadjes toe.

Na ongeveer 25 minuutjes was alle vocht opgenomen en de rijst gaar en smeuig, met toch nog wat beet.

Een beetje boter erbij, wat Parmezaan en peper van de molen en... klaar!

Serveer met kippenblokjes, scampi, aangebakken chorizo, extra groentjes naar keuze en dan rest er enkel nog... genieten!





Smakelijk!

Reacties

Populaire posts